Hozzávalók egy 28 cm-es formához:
Krémhez:
Továbbá:
A díszítéshez:
Elkészítése:
Kivajazunk,és kilisztezünk egy tortaformát. Egy edénybe felolvasszuk a vajat, majd belekeverjük a kakaóport.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kristálycukrot, a tojásokat, az olajat és a vaníliaaromát.
Ehhez hozzáadjuk a kakaós masszát, szép egyneművé keverjük, majd a tortaformába öntjük.
180 fokon előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet a kakaóport és a vanília aromát.
Alaposan összedolgozzuk, majd pár percre a hűtőszekrénybe tesszük,mert a keverés során a vaj túlzottan meglágyulhat.
A karamellkrémet felolvasztjuk (én kész karamell krémet vettem amit csak felkell melegíteni) és összekeverjük a mogyoróval.
A tortaformát ketté vágjuk majd megtöltjük a krém felével, úgy, hogy a torta szélén 1-2 centivel magasabban legyen a krém mint a torta beleső felén.
Ezután a krémre ráöntjük a mogyorós karamellt, majd a krém másik felével befedjük és a tetejét lezárjuk a piskótával.
A tortára 8 db snickers csokoládét elvagdosunk és rádobáljuk a tetejére majd egy kevés karamell krémmel körbecsurgatjuk a tortánkat.
Párom születésnapjára találtam ki ezt a receptet, mivel nagyon szereti a Snickers csokoládét, természetesen nem okozott csalódást a torta sem, tökéletes lett!