Tangó szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 76 dkg liszt
  • 4 dkg vaníliás pudingpor (=1 csomag)
  • 40 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1,5 dl tej

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1,2 liter tej
  • 16 dkg vaníliás pudingpor (=4 csomag)

Tetejére:

  • Gömbölyű babapiskóta
  • 15 dkg tortabevonó + 5 ek olaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk és 10 perc alatt, 150 fokon, hőlégkeveréssel, tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle.

A margarint a porcukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfőzött, majd kihűtött pudinghoz.

A lapok közé és a tetejére is kenünk krémet.

Sorban rátesszük a babapiskótát és leöntjük a csoki és olaj keverékével.

Hűtőben 1 napig pihentetjük szeletelés előtt.

A tepsi mérete:

30×35 cm