Kekszes mézes krémes anyukám receptje szerint

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 7 dkg vaj
  • 7 ek gyümölcscukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek méz
  • 1 db tojás
  • 1 kk szalakáli
  • csipet só

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 6 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg gyümölcscukor/ darálva/
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • kb 20 dkg diétás háztartási keksz
  • 30 ml rumaroma
  • kevés tej

Tetejére:

  • 10 dkg diétás étcsokoládé
  • 1 ek vaj
  • kb. 1 dl habtejszín

Elkészítése:

Először a krémet készítjük el. A lisztet a tojással kevés tejjel simára keverjük, a többi tejet felforraljuk és a lisztes pép hozzáadásával sűrűre főzzük, kihűtjük.

A vajat a kétfajta cukorral habosra dolgozzuk és a kihűlt péppel összekeverjük.

A tésztához a vajat, cukrot, mézet és a tojást kikeverjük, majd a lisztet és a szalakálit hozzáadjuk.

Kézzel simára dolgozzuk és 20 percig hűtőben pihentetjük.

ütőpapírral kibélelünk egy 30 x 20 cm-es tepsit, a tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk és egyenként 165 fokra előmelegített sütőbe világos barnára sütjük. / kb. 6-7 perc/.

A lapokat kihűtjük. A tepsi aljába belerakjuk az első tésztát, rátesszük a krém felét.

A kekszet kicsit megáztatjuk a rumaromás tejben, majd a krém tetejére sorakoztatjuk és befedjük a krém másik felével.A krémet végül befedjük a másik tésztalappal.

A csokoládét mikróban felolvasztjuk, annyi tejszínt adunk hozzá, hogy kellő sűrűségű legyen és hozzáadjuk a vajat.

Kicsit hagyjuk hűlni és csurgassuk a kész sütemény tetejére Nekem volt felvert tejszínem amivel még kicsit feldobtam a tetejét, de ez elhagyható.

Tipp:

Anyukám receptjén annyit változtattam, hogy én diétás háztartási kekszet, gyümölcscukrot és diétás étcsokoládét használtam.