Hozzávalók (5-6 személyre)
Elkészítése:
A csicseriborsót áztasd be előző éjszaka. Másnap csöpögtesd le és bő vízben 1-2 óra alatt főzd puhára. A megfőtt csicseriborsóról öntsd le a vizet és tedd a csicseriborsót aprítógépbe/turmixgépbe.
Tedd hozzá a citromlevet, sót, aszafoetidát és a tahinit és turmixold össze. Ahhoz , hogy elég krémes legyen, tegyél egy kis vizet is hozzá. Az elkészült hummuszt már szedheted is egy tányérra.
Öntözd meg az olívaolajjal, szórd meg pirospaprikával és tedd rá a petrezselymet.
A hummusz nem más, mint szezámkrémes csicseriborsókrém. A közel-kelet egyik nagy nagy kedvenc kenyérre kenhető kencéje.
A legtöbb recept amit manapság készítenek sajnos konzervből készül. Már több cikkben írtam róla, hogy az ájurvéda, milyen fontosnak tartja a friss alapanyagok használatát (bővebben itt olvashatsz róla). Konzerveket én csak nagyon, nagyon végszükség esetén szoktam használni. Arra az esetre, ha nincs időd a csicseriborsót megfőzni egy humusz receptet már közreadtam (itt olvashatod) . Amikor nincs időm akkor általában csicseriborsó lisztből készítettem a hummuszt.
Klasszikus hummusz készítése előző este indul:)