Mogyorókrémes gyümölcsszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

egy 30*38 cm-es tepsihez:

Tészta:

  • 7 tojás
  • 7 ek porcukor
  • 7 ek liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só

Tetejére:

  • 1 ü 300 grammos mogyorókrém
  • 2 nagyobb banán
  • 6-7 nagy szem földieper
  • 3 érett kivi
  • 2 cs piros tortazselé (összesen kb 1/2 liter)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezalatt a gyümölcsöket előkészítjük. Megmossuk, lecsepegtetjük, hámozzuk és szeletekre vágjuk.

A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, vastagon rákenjük a mogyorókrémet, majd az előkészített gyümölcsszeleteket gusztusosan elhelyezzük rajta.

Végül a gyümölcskocsonyát a tasakon leírtak szerint elkészítjük és bevonjuk vele a gyümölcsök tetejét. Hűtőbe téve 1/2 óra elteltével szeletelhető.

Tipp:

A gyümölcsvariáció ízlés szerint változtatható, sőt befőttel is nagyon finom! :)