Csirke zúza Eszterházy módra

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirke zúza
  • 2 fej hagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 db sárga répa
  • 1 db fehér répa
  • 3 db babér levél
  • 1 mokkás kanál őrölt bors
  • 2 teás kanál fűszer paprika
  • gulyáskrém
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 15 dkg tarhonya

Elkészítése:

A hagymát darabolom és meg dinsztelem az olajon, félrehúzom és hozzá adom a fűszer paprikát, az őrölt borsot, a babér levelet, a megmosott zúzát és annyi vizet hogy két ujjnyira ellepje.

Visszateszem a tűzre és lefedve főzöm.

Amikor félig már puha, akkor adom hozzá a felkarikázott sárga és fehér répát.

Ha megpuhult a zúza, akkor a tejfölt elkeverem a liszttel, behabarom és összeforralom.

A tarhonyát sós forróvízben megfőzöm.

Tipp:

A zúzát én egészben szoktam megfőzni.