Tepsis pulykamell gazdagon

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykamell- filé
  • 3 szál újhagyma
  • 10 dkg szalonna (vagy bacon, ki hogy szereti… :) )
  • 30 dkg füstölt sajt (én Karavánt használtam)
  • 1,5 dl száraz fehérbor (Cserszegi fűszeres volt az áldozatunk)
  • 5 dl főzőtejszín
  • só,bors,fokhagymapor
  • olívaolaj, vaj

Elkészítése:
A pulykamellet felszeleteltem, fűszereztem, és olívaolajon megpirítottam egy csöppet, épp, hogy csak kérget kapjanak.Egy vajjal kikent tepsibe szépen leraktam a szeletkéket. A hagymát, szalonnát felszeleteltem, a sajtot lereszeltem, és próbáltam nem elkóstolgatni a sütés közben :). A hagymát rászórtam a pulykára, a szalonnát megpirítottam az olajban, ami a hús után maradt (intermezzo: párom felhívta a figyelmemet rá, milyen egészséges ez az étel, hisz még a szalonnát is olívaolajban pirítjuk…enyhe szarkazmust és iróniát éreztem ki a hangjából). A szalonnát is ráöntöttem a húsra-hagymára, felöntöttem az egészet főzőtejszínnel, borral, rászórtam a reszelt sajtot, és mehetett a sütőbe.Köretnek rizst készítettem hozzá. Én a barnarizst preferálom, de nem tettük fel időben főni, és az illatok győztek- jó lesz nekünk a pár perces gyorsrizs :). Jó étvágyat!

Ez a receptem korábban megjelent a www.alabella.blog.hu oldalon is.

Történet: A receptet ismét több recept összevonásával, és megvariálásával alkottam meg…néha úgy érzem magam, mint egy varrónő…ő ruhadarabokat, én pedig ételeket varrok össze :)