Szalonnás lebbencsleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 5 dkg lebbencstészta
  • 3 kisebb krumpli
  • 1 kis szelet füstölt szalonna
  • 1 fakanálnyi zsír (ha szükséges)
  • 1-2 kk pirospaprika
  • kb 1 l víz
  • só, delikát
  • 2 kk piros arany

Elkészítése:

A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd világosra pirítjuk benne a lebbencstésztát (ha nem sülne ki elegendő zsír, akkor pótoljuk ki).

Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel. Beletesszük a felkockázott krumplit. Ha forr, sóval, delikáttal és piros arannyal ízesítjük.

Az egészet puhára főzzük.