Málna krémleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 0,5 kg málna (lehet fagyasztott is)
  • 1 tasak puncs ízű puding por
  • Kb. 10 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • tálaláshoz tejszínhab

Elkészítése:

A málnát és cukrokat kevés vízben felfőzzük, majd leturmixoljuk.

A pudingot a főzőtejszínnel csomómentesre keverjük, majd behabarjuk az alap levet és átforraljuk.

Ha túl sűrűre sikerül akkor kevés tejjel hígíthatjuk.

Hűtjük. Tálaláskor tejszínhab pamacsokat nyomunk a levesbe, majd pár szem gyümölccsel díszíthetjük.