Sajtos zellerropogós

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 közepes zellergumó
  • 15 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt)
  • 2 tojás
  • 3 ek tej
  • kb 3-4 ek liszt
  • 1 csokor metélőhagyma
  • só, bors

Elkészítése:

A megtisztított zellert és a sajtot reszeljük egy tálba, adjuk hozzá a finomra vágott metélőhagymát, a tojást, a tejet és a lisztet.

Ízesítsük sóval és borssal, majd hagyjuk állni 10 percig.

Egy kanál segítségével, szaggassunk a masszából tetszőleges nagyságú halmokat a felforrósított olajba, azután süssük mindet aranyszínűre.

A ropogóst kínáljuk fokhagymás, olívaolajjal ízesített tejföllel.