Vörösboros szűzpecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 0,5 kg szűzpecsenye
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint színesbors
  • mustár
  • étolaj
  • 3 dl vörösbor

Elkészítése:

A szűzpecsenyét miután megmostam darabokra vágom és besózom, majd mindkét oldalát bőven bekenem mustárral.

Egy serpenyőbe kb 2 evőkanálnyi olajat öntök és erre rakom a húsokat.

Borsőrlőt használok, amibe belerakom a színes borsot és bőven ráőrlök, nem kell sajnálni, jó fűszeres íze legyen.

Elkezdem sütni, közben forgatom, és amikor már majdnem készen van ráöntöm a vörösbort, picit még megforgatom benne és kész.

Tálalható mellé saláta, sült burgonya, vagy röszti.

Jó étvágyat hozzá!