Zsákbamacska

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 40 dkg trappista sajt
  • 30 dkg sonka vagy ami van (ezért zsákbamacska)
  • 20 dkg liszt
  • 50 dkg zsemlemorzsa
  • 5 tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A kelkáposztát leveleire szedjük és forrásban lévő, sós vízben pár perc alatt megfőzzük. Kiszedjük és ha kihűlt a levél vastag erét levágjuk.

Ezután minden levélre fektetünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot. Feltekerjük, mint a töltött káposztát, hústűvel rögzítjük és panírozzuk a szokásos módon. Forró olajban pirosra sütjük.

Mivel nagyon laktató nem szükséges hozzá köret, de tartármártással még finomabbá tehetjük.