Zöldséges-juhtúrós penne

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 20 dkg penne tészta (fejenként 5 dkg)
  • 25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zeller, kelbimbó, paprika, stb)
  • 1 fej hagyma (én lila hagymát használok, mert lágyabb ízű)
  • 10 dkg júhtúró
  • 1 ek olívaolaj
  • koktélparadicsom
  • só, bors
  • petrezselyemzöld
  • szezámmag

Elkészítése:

A tésztának kb négyszeres mennyiségű vizet felteszek forralni, majd ha forr beleteszem a sót.

Azért teszem a végén a sót hozzá, mert ha az elején teszem bele hosszabb idő kell a forráshoz. Közben a zöldségeket megpucolom és kb 2 cm-es kockára vágom, a hagymát felszeletelem, a koktélparadicsomot félbe vágom.

A tésztát a közben felforrt sós, vízben oda teszem főzni (al dente).

Amíg a tészta fő olívaolajat hevítek nagy serpenyőben (azért, hogy bele tudjam a végén forgatni a tésztát) és elkezdem rápakolni a zöldségeket.

Először a sárgarépát, majd a kelbimbót zellerszárat és a végén a paprikát hagymát.

Közben fűszerezem. sűrűn kevergetem, le ne égjen. Közben leszűröm a tésztát, – amiből egy két dl-t felfogok- és lecsepegtetem.

Amikor már harsogósra sültek a zöldségek rászórom a szezámmagot és a juhtúrót is beleforgatom, majd felöntöm egy kis tésztalével és a tésztát is beleborítom, majd összeforgatva pár percig együtt melegítem, hogy összemelegedjenek az ízek.

Tányérra halmozom a fél paradicsomokkal tálalom és pici olívaolajjal megöntözöm, petrezselyemlevéllel díszítem.

Jó étvágyat!

Tipp:

Szoktam gombával, spenóttal is készíteni, ebben az esetben a főzőlé helyett tejszínnel engedem fel és szerecsendióval ízesítem.