Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztának kb négyszeres mennyiségű vizet felteszek forralni, majd ha forr beleteszem a sót.
Azért teszem a végén a sót hozzá, mert ha az elején teszem bele hosszabb idő kell a forráshoz. Közben a zöldségeket megpucolom és kb 2 cm-es kockára vágom, a hagymát felszeletelem, a koktélparadicsomot félbe vágom.
A tésztát a közben felforrt sós, vízben oda teszem főzni (al dente).
Amíg a tészta fő olívaolajat hevítek nagy serpenyőben (azért, hogy bele tudjam a végén forgatni a tésztát) és elkezdem rápakolni a zöldségeket.
Először a sárgarépát, majd a kelbimbót zellerszárat és a végén a paprikát hagymát.
Közben fűszerezem. sűrűn kevergetem, le ne égjen. Közben leszűröm a tésztát, – amiből egy két dl-t felfogok- és lecsepegtetem.
Amikor már harsogósra sültek a zöldségek rászórom a szezámmagot és a juhtúrót is beleforgatom, majd felöntöm egy kis tésztalével és a tésztát is beleborítom, majd összeforgatva pár percig együtt melegítem, hogy összemelegedjenek az ízek.
Tányérra halmozom a fél paradicsomokkal tálalom és pici olívaolajjal megöntözöm, petrezselyemlevéllel díszítem.
Jó étvágyat!
Szoktam gombával, spenóttal is készíteni, ebben az esetben a főzőlé helyett tejszínnel engedem fel és szerecsendióval ízesítem.