Sólet magyarítva

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 kg száraz bab
  • 1 kg gersli
  • 2,5 kg marhaszegy
  • 1 db nagy füstölt csülök, vagy két kisebb
  • 5-6 db nagy fej vöröshagyma
  • ½ kg zsír

Elkészítése:

Az olvasztott zsírba rakjuk az apróra vágott hagymát, babot, és az előkészített húsokat, valamint 5 púpos ek pirospaprikát 8 l vízzel megfőzzük.

Megpuhulás után szükség szerint után sózzuk, és a gerslit hozzá keverve felforraljuk, és forró sütőben addig sütjük, míg a levét el nem fövi.

Akkor a legjobb, amikor még leveses, de már megsültek az anyagok.

Tipp:

Tálalni cékla salátával a legfinomabb.