Virslis tekercs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 vastagabb szelet sertéscomb vagy csont nélküli karaj
  • 2 pár jó minőségű virsli
  • 1 tojás
  • 1,5 dl sör
  • 2-3 ek liszt
  • só, bors ízlés szerint
  • bő olaj a sütéséhez

Elkészítése:

A hússzeleteket vékonyra kiverjük, megsózzuk, majd egy-egy lehéjazott virslit rátéve szorosan feltekerjük és hústűvel megtűzzük.

A tojást habosra keverjük a sörrel, liszttel, sóval és borssal (sűrű palacsintatésztának kell lennie).

A tekercseket először lisztbe mártjuk, ezután a tésztában megforgatva bő, forró olajban pirosra sütjük.

Sült burgonyával és tartármártással vagy rizibizivel kínáljuk.