Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
A piskótához válasszuk szét a tojásokat. Egy tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét, egy másikban pedig keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral, majd adjuk hozzá a tojásfehérje habhoz. Végül pedig adjuk hozzá az átszitált lisztet és sütőport. A formát béleljük ki sütőpapírral vagy vajazzuk és lisztezzük ki, majd öntük bele a masszát. 180 fokra melegített sütőben süssük kb 25-30 percig. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez készítsük el a pudingport, de ne adjunk hozzá cukrot. Hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, a margarint keverjük habosra a porcukorral, majd adjuk hozzá a kihűlt pudinghoz.
A kihűlt piskótát vágjuk 3 részre, töltsük meg a krémmel, de hagyjunk belőle az oldalára és a tetejére is.
Én cukorkákkal és gumicukorral díszítettem, illetve ostyarudakkal vettem körül és szalagot kötöttem rá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A pudingot teljesen hűtsük ki, különben a margarin ki fog csapódni.
A piskótát lehet kakaósan is készíteni, akkor 4 evőkanál liszt és 3 evőkanál kakaópor szükséges hozzá. A kémhez is bármilyen ízű pudingpor használható.