Egyszerű torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Piskóta:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor

Krém:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 7,5 dl tej
  • 30 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

Díszítés:

  • gumicukor
  • M&M’s
  • ostyarúd

Elkészítése:

A piskótához válasszuk szét a tojásokat. Egy tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét, egy másikban pedig keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral, majd adjuk hozzá a tojásfehérje habhoz. Végül pedig adjuk hozzá az átszitált lisztet és sütőport. A formát béleljük ki sütőpapírral vagy vajazzuk és lisztezzük ki, majd öntük bele a masszát. 180 fokra melegített sütőben süssük kb 25-30 percig. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez készítsük el a pudingport, de ne adjunk hozzá cukrot. Hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, a margarint keverjük habosra a porcukorral, majd adjuk hozzá a kihűlt pudinghoz.

A kihűlt piskótát vágjuk 3 részre, töltsük meg a krémmel, de hagyjunk belőle az oldalára és a tetejére is.

Én cukorkákkal és gumicukorral díszítettem, illetve ostyarudakkal vettem körül és szalagot kötöttem rá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

A pudingot teljesen hűtsük ki, különben a margarin ki fog csapódni.
A piskótát lehet kakaósan is készíteni, akkor 4 evőkanál liszt és 3 evőkanál kakaópor szükséges hozzá. A kémhez is bármilyen ízű pudingpor használható.