Fajita töltött csirkemell

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika /én hegyes erőssel helyettesítettem/
  • 1 fej vöröshagyma /vagy 2 szál újhagyma/
  • 1 mk só
  • 1 csipet frissen őrölt bors
  • 5 dkg krémsajt
  • ½ csésze cheddar sajt
  • ½ csésze borsos jack sajt /én füstölt gomolyát tettem bele/
  • 4-6 db kicsontozott csirkemell bőr nélkül

A csirke fűszerezéséhez:

  • só, őrölt bors, őrölt kömény, chili por, fokhagyma por
  • repce vagy olíva olaj

Elkészítése:

A paprikákat és a hagymát vékony csíkokra vágtam és kevés olajon, sóval, borssal ízesítve megpároltam majd hozzá kevertem a sajtokat.

A csirkemelleket befűszereztem, az oldalukon vízszintesen egy „zsebet” vágtam és betöltöttem a sajtos, zöldséges töltelékkel. A zsebeket összetűztem fogvájóval.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a csirkemellek mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Az eredeti recept 5-5 percet ír, de ez függ a csirkemellek nagyságától is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!