Hozzávalók:
Egy nagyobb méretű kerámia tálhoz:
Morzsa réteg:
Gyümölcs réteg:
Elkészítése:
Első lépésben felkockázom a vajat, majd visszateszem a hűtőbe, hagyom hűlni.
Egy kisebb tálba kimérem a lisztet, cukrot, zabpelyhet és a tálat félreteszem.
Az almákat meghámozom és dobókocka méretűre darabolom, majd egy külön tálba vagy a kerámia tálba teszem.
Az almákat meglocsolom a fél citrom levével, majd az egészet fahéjjal és szerecsendióval ízesítem, ezután (ha még nem tettük meg) beleöntöm a kerámia tálba. Rászórom az erdei gyümölcs bogyókat és az egészet megszórom egy kis vaníliás cukorral.
Előveszem a lisztes tálat és a hűtőből kivett vajjal az egészet kézzel összemorzsolom, addig míg “szemcsés”, “homokos”, morzsás állagot nem kapok. Ha elérte ezt az állapotot, rászórom a gyümölcsös rétegre.
Előmelegített sütőben kb. 190 fokon 40-50 percig sütöm, addig, míg a morzsa réteg aranybarna nem lesz.
Díszítésként szórhatunk rá gránátalma magvakat, vagy száraz serpenyőben pirított mandulapelyhet. Nyáron elengedhetetlen mellé a vanília fagyi!