Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Piskóta:
Meggyes réteg:
Habréteg:
Elkészítése:
Először is a piskótát készítjük el, ehhez a tojásokat szétválasztjuk. Kemény habbá keverjük a tojásfehérjét. A cukorral habosra keverjük a tojássárgáját, majd ezt hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz, majd hozzátesszük a liszttel elkevert kakaóport és sütőport (érdemes átszitálni őket, ugyanis a csomós sütőpor keserű szemeket eredményez a kész piskótában) és óvatosan, a fehérjehab túlzott megtörése nélkül összekeverjük.
Sütőbe toljuk és megsütjük. Ha kész a piskóta, hagyjuk kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.
Ezután készítsük el a meggyes tölteléket: a meggylét, cukrot és vaníliás pudingport keverjük el, majd tegyük bele a meggyet és a fahéjat. Közepes lángon sűrítsük be. Még melegen kenjük rá a legalsó tortalapra.
A középső tortalap közepén vágjunk egy tetszőleges méretű kört, én ehhez egy poharat használtam, majd tegyük a meggyes töltelék közepébe. A kivágott körben egy kiskanál segítségével kaparjuk ki a meggyes tölteléket vigyázva, hogy az alsó piskótalapot ne kaparjuk fel.
Tegyük hűtőbe, míg teljesen ki nem hűl. Ha kihűlt kivesszük a hűtőből, majd rátesszük a középső, lyukas lapot.
Addig verjük kemény habbá a tejszínt. Kb 3-4 evőkanálnyit vegyünk ki belőle és abba keverjük bele a kakaóport. De ha valaki kakaós habbal szeretne díszíteni, az cserélje meg a mennyiségeket, ám akkor több kakaóporra lesz szükség.
Ha kihűlt kivesszük a hűtőből, majd rátesszük a középső, lyukas lapot, majd felvisszük rá a habréteget. Ehhez felváltva rajzoljunk köröket a kakaós és sima tejszínnel a piskótára, majd a lyukat töltsük fel cukorkákkal, gumicukorral, bármivel, ami tetszik.
Végül helyezzük rá az utolsó piskótalapot és tetszés szerint díszítsük. Én ehhez most 3 csomag ostyarudat és csokiforgácsot használtam.
Csokiforgács elkészítése: kevés olajjal olvasszunk fel egy tábla étcsokoládét, majd egy tepsi vagy tálca hátulján oszlassuk el. Tegyük hűtőbe. Ha megszilárdult, egy spatula segítségével készítsünk belőle csokoládéforgácsot.
Jó étvágyat kívánok hozzá!