Sütés nélküli gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag zabfalat
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliacukor
  • 0,5 liter tej
  • 3 + 1 ek nyírfacukor (vagy kristálycukor)
  • 1 banán
  • 1,5 dl mirelit meggy és áfonya
  • 2 dl meggykompót leve
  • 1 zseléfix
  • diónyi vaj
  • 1 mk frissen facsart citromlé

Elkészítése:

2 dl vizet felforralunk, adunk hozzá egy evőkanál cukrot (vagy édesítőszert). A meggyet a forró vízbe tesszük és lezárjuk a lángot.

Egy 24 cm-es átmérőjű tortaformát kirakunk zabpehelykeksszel (eltörjük a kekszet, hogy a tál alját teljesen ellepje). Oldalát is körberakjuk.

Egy csomag vaníliás pudingporból pudingot készítünk: feltesszük a tej 2/3-át melegedni, közben egy edényben elkeverjük a pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az 1/3 rész tejet és csomómentesre keverjük. Amikor felforr a tej, félrehúzzuk. A forró tejből egy kis tejet hozzáadunk a pudingporhoz, majd beleöntjük a forró tejbe és folyamatos keverés mellett lassú tűzön hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Lezárjuk a lángot, belerakjuk a vajat, összekavarjuk és ráborítjuk a pudingot a kekszre.

Egy banánt megpucolunk, felkarikázzuk és a lecsepegtetett meggyel és áfonyával együtt a pudingra tesszük.

Közben elkészítjük a zselét: a zseléport összekeverjük a meggylével (ha nincs benne édesítő, akkor kell 1 ek cukrot tenni bele), 4-5 csepp citromlevet hozzáfacsarunk és felforraljuk. Amikor felforrt, lezárjuk a lángot. Hagyjuk egy picit sűrűsödni, de ne várjuk meg, hogy kocsonyás legyen. Kanalanként rakjuk rá a tortára.

2-3 órára betesszük a hűtőbe tálalás előtt.

Tipp:

Háztartási keksszel, piskótával is elkészíthető. Ha nyírfacukor helyett édesítőszert használunk, akkor tovább csökken a kalória és a CH tartalom.