Sóskaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 40 dkg sóska
  • 1 kk só
  • 6 dkg cukor
  • 1,5 dl tejföl
  • 1,5 l víz
  • 4 dkg zsír
  • 3 ek liszt

Elkészítése:

A hagymát lereszeljük, a zsíron megfonnyasztjuk, majd az alaposan megmosott sóskát hozzáadjuk. A sóska 4-5 perc alatt megpuhul.

Közben a főzőtejszínt és a tejfölt simára keverjük a liszttel. Összeturmixoljuk a hagymás sóskát, majd a habarással elkeverjük és öntsük fel a vízzel. Sózzuk meg, 2-3 ek cukorral ízesítsük és alaposan forraljuk össze.