Gombás karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g karajszelet
  • 500 g csiperkegomba
  • 20 dkg kockázott bacon
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk fekete bors
  • ízlés szerint só
  • 330 g tejföl
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése:

Egy serpenyőbe beletesszük a kockázott bacont és zsírjára pirítjuk.

A kockára vágott vöröshagymát hozzáadjuk és picit pároljuk.

A kiklopfolt karajszeleteket is a serpenyőbe tesszük, sózzuk és borsozzuk, mindkét oldalát fehéredésig sütjük. Ezután mehet  hozzá a gomba, majd fedőt rakunk rá és puhára pároljuk.

A tejfölben elkeverjük a pirospaprikát, és amikor puha a hús, ráöntjük. Keverünk rajta, kb. 2 percig még összefűzzük és kész.

Rizst tálalunk mellé. Jó étvágyat hozzá!