Cukkinis, pirított napraforgómagos minikifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg hideg vaj (vagy kókuszzsír)
  • 1 dl hideg víz
  • 10 dkg cukkini
  • 20 g napraforgómag
  • bors
  • bazsalikom

Elkészítése:

A hideg vajat a lisztekkel, a csipet sóval morzsoljuk el, majd adjuk hozzá a vizet. Az így keletkezett tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki és hajtogassuk át néhányszor.

A tésztát tegyük be legalább 1 órára a hűtőbe fóliába csomagolva.

Szárazon egy serpenyőben pirítsuk meg a napraforgómagokat. A cukkinit a napraforgómagokkal, sóval, borssal, bazsalikommal tegyük egy aprítóba és készítsük el a tölteléket.

Vegyük ki a tésztát a hűtőből és nyújtsuk ki kerek formára. A kerek lapot vágjuk 8 cikkre. A cikkekre helyezzük rá a tölteléket és tekerjük fel.

Előmelegített sütőben kb. 180 fokon addig süssük, amíg kicsit megpirul.

Tipp:

Én most 13 dkg fehér tönkölylisztet és 7 dkg teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam, de bármilyen lisztből elkészíthető.

Valamilyen rágcsálnivalót szerettem volna készíteni, ami kicsit más, mint a megszokott sajtos rúd és társai. Végül sós minikifliket készítettem vajas tésztából és tölteléknek friss cukkinit és pirított napraforgómagot használtam.

Elég egyszerűen elkészíthető. Ideális vendégváró csemege vagy jó kirándulásokra, kerti partikra vinni. Vegetáriánusok számára külön jó hír, hogy a napraforgómag és a liszt keverékének köszönhetően teljes értékű fehérjét tartalmaz – minden szükséges aminosav jelen lesz ahhoz, hogy a napraforgómagban és a lisztben lévő fehérje is be tudjon épülni.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!