Csirkés mexikói rúd

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 közepes vöröshagyma
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 6 tojás
  • 1 pritaminpaprika
  • 3 közepes sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 5 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

A zöldborsót és a karikára vágott sárgarépát sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük.

Olajon megdinszteljük a megpucolt és felkockázott hagymákat és megpirítjuk rajta a felkockázott csirkemellet.

Kivajazott, 1 ek zsemlemorzsával meghintett sütőformába öntjük a csirkével összekevert zöldségeket és a felkockázott paprikákat. Ráöntjük a felveret tojásokat és óvatosan elkeverjük.

180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve kínáljuk.