Zabpelyhes tallér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 3 ek zabpehely
  • 3 ek zabpehelyliszt
  • 1 kk só
  • 15 dkg sajt (reszelve)

Elkészítése:

A túrót, a zabpelyhet, a zablisztet, a tojást és a sót összegyúrjuk, majd hagyjuk állni 5 percet.

Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a sajtot pedig lereszeljük.

A masszából kisebb halmokat teszünk a sütőpapíros tepsire. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és a forró sütőbe téve pirosra sütjük.

Tipp:

Frissen a legfinomabb, de vigyázat, az egy adag kevés!!