Zabkeksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg méz/mézpótló cukorbetegek számára
  • 15 dkg margarin (tejmentes)
  • 10 dkg diabetikus étcsokoládé
  • 10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
  • 15 dkg gluténmentes zabpehely
  • 1 kk fahéj
  • 0,5 kk szódabikarbóna
  • 1 csipet adalékmentes só

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 175 fokra.

A zabpehelylisztet keverjük el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A margarint, a “mézet” és a csokoládét olvasszuk meg, majd keverjük össze a száraz alapanyagokkal.

Pihentessük fél órát a hűtőben.

A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Egy villa segítségével lelapítjuk.

Az előmelegített sütőbe téve kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Mindenmentes keksz: nem tartalmaz glutént, tejet, szóját, tojást, cukrot. Ennek ellenére nagyon finom!