Gombával töltött cékla

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 kicsi cékla
  • 15 dkg gomba
  • 5 dkg feta sajt
  • 1,5 dl joghurt
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 dkg füstölt sajt
  • ételízesítő ízlés szerint

Elkészítése:

A céklát alaposan megmossuk, majd puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk.

A gombát felszeleteljük, olajon megdinszteljük és ételízesítővel fűszerezzük.

A cékla tetejét levágjuk, a közepét egy kiskanállal kivájjuk. A párolt gombát a céklákban elosztjuk, teszünk bele feta sajtot is.

Egy jénai tálat vajjal kikenünk, egymás mellé tesszük a céklákat, leöntjük natúr joghurttal, reszelünk rá füstölt sajtot, és 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.