Savanyú káposztás vagdalt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 zsemle
  • 1 tojás
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 4 ek zsemlemorzsa

Tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítése:

A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd alaposan kinyomkodjuk.

Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük és a darált húshoz adjuk a kinyomkodott zsemlékkel együtt. Meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a kipréselt fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát és a megmosott, apróra vágott savanyú káposztát.

Jól összedolgozzuk, rúd alakba formázzuk.

Olajjal kikent tepsibe helyezzük, lekenjük felvert tojással, és készre sütjük. Szeletelve kínáljuk.