Főzés nélküli túrógombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 7 csapott ek búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 ek napraforgó olaj (morzsához)
  • 4 ek zsemlemorzsa (morzsához)
  • tejföl/vaníliapuding a tetejére

Elkészítése:

3 dl tejhez felteszünk melegedni. Adunk hozzá kb. 6-7 ek búzadarát, 2 csomag vanília cukrot és kristálycukrot, valamint reszelt citromhéjat (ízlés szerint). Kevergetve sűrűre főzzük.

Ha kész, keverjük hozzá a túrót, majd hagyjuk legalább langyosra hűlni.

Egy edényben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A túrós masszából nedves kézzel gombócokat formázunk és meghempergetjük a zsemlemorzsában.

Vaníliapudinggal, vagy tejföllel kínáljuk.