Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Szirup:
Csokoládéöntet:
Továbbá:
Elkészítése:
A pudingport a cukorral és kevés tejjel keverjük csomómentesre. a maradék tejet kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a kikevert pudingot és lassú tűzön főzzük sűrűre. Adjuk hozzá a margarint és keverjük el benne amíg el nem olvad, majd forgassuk bele a rumba előzőleg beáztatott és lecsepegtetett mazsolát. Tegyük félre hűlni.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy nagy tálban keverjük habosra a puha margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a sütőporral és sóval elkevert lisztet, és folyamatos keverés mellett – tejjel felöntve – alakítsuk homogén tésztává. A tésztát ekkor felezzük el, az egyik feléhez keverjük hozzá a citromhéjat és a darált dió felét, a tészta másik feléhez pedig szitáljuk hozzá a kakaóport, így nem lesz csomós, majd szintén keverjük el egyenletesen.
Tegyünk 12 papírkapszlit a muffin formába, vagy használjunk szilikon muffin sütőformát. Egy kávéskanál segítségével kanalazzunk a formába egy kanál csokis tésztát, mellé egy kanál diósat, szórjuk meg darált dióval, kanalazzunk rá egy kanál vaníliakrémet, majd fedjük be ismét egy-egy kiskanál csokis, illetve diós tésztával. Vigyázzunk, hogy csak 3/4-ig töltsük a formát.
A maradék diót szórjuk a muffinok tetejére (kicsit tegyünk félre a végső díszítéshez), majd süssük őket készre az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával. Amíg sülnek a muffinok, készítsük el a szirupot.
A hozzávalókat pár perc alatt forraljuk sziruppá, majd tegyük félre hűlni. A kész, lehűlt muffinok közepébe vájjunk egy kis lyukat, öntsünk bele egy kevés szirupot, majd hagyjuk állni, amíg elkészítjük a csokoládéöntetet.
Az összetört csokoládét gőz felett olvasszuk fel, hevítsük a vízzel, a cukorral és a rummal forrásig, majd keverjük fényesre a margarinnal. Hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni.
Tálaláskor locsoljuk a csokoládéöntet a muffinok tetejére, nyomjunk rá egy adag tejszínhabot, majd folyassunk vékony csokoládécsíkokat a tetejére, és szórjuk meg a maradék darált dióval.