Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A kétféle lisztet egy mély tálba szórjuk és összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntünk 3 ek tejet, csipetnyi cukrot szórunk bele, belemorzsoljuk az élesztőt és az ujjunkkal összekeverjük. A liszt széléről egy keveset az élesztős tejbe szórunk, majd jól összekeverjük. Letakarjuk és kb. 3-5 percet várunk, amíg felfut a kovászunk.
Hozzáadjuk a megmaradt langyos tejet, az egész tojást, a sót, a cukrot és az olvasztott margarint. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy rugalmas, de ne túl ragacsos tésztát kapjunk (ha kell, tegyünk hozzá még lisztet, vagy tejet). Letakarva kb. 1 órát pihentetjük, amíg duplájára nem nő.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a túrókrémet. Ehhez a túrót egy villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a darát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, majd a felvert egész tojást és az egészet jól összekeverjük.
Amikor megkelt a tészta, lisztezett, sík felületen finoman átgyúrjuk, és kb. félujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd 8 x 8 cm-es kockákra vágjuk fel.
A tésztára 1 ek túrókrémet teszünk, majd átlósan összefogjuk a tészta csücskeit és egyet csavarunk rajta. A batyukat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, de ne szorosan egymás mellé.
A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk, amíg melegszik, addig a tészta tetejét lekenjük a tejjel kevert tojássárgájával.
Az előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük. A megsült és kihűlt batyukat porcukorral megszórjuk.