Csirkemájas rizottó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 40 dkg rizs
  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg zöldborsó
  • 3 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet só
  • 0,5 ek fehér bors

Elkészítése:

A rizst öblítsük át, majd 20 percre áztassuk be tiszta vízbe.

Forraljunk vizet, majd dobjuk bele a májakat. Főzzük 3-5 percig és vágjuk apró kockákra.

A vöröshagymát felkockázzuk, majd az olajon lepirítjuk és hozzáadjuk a fokhagymát is. Hozzáöntjük a rizst, felöntjük a vízzel és kb. 20 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a borsót és a májat, majd az apróra vágott gombát is.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük. Ha elkészült, lefedve állni hagyjuk 5 percet, majd tálaljuk.