Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítése:
Az almákat mossuk meg, hámozzuk meg és reszeljük le nagy lyukú reszelőn.
A liszteket keverjük el a szódabikarbónával, majd morzsoljuk el benne a vajat. Adjuk hozzá a citrom lereszelt héját, a kifacsart levét, a vaníliát, cukrot és a joghurtot. Gyúrjuk alaposan össze, majd osszuk 2 egyenlő részre a tésztát.
Nyújtsuk ki az egyik lapot lisztezett felületen és helyezzük egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe. A lereszelt alma levét alaposan nyomkodjuk ki, majd a húsát keverjük össze a fahéjjal (aki édesszájú, tehet hozzá cukrot). Helyezzük rá a tepsiben lévő tésztalapra. Nyújtsuk ki a másik tésztát is, és fedjük be vele a tölteléket. Egy villával szurkáljuk meg, hogy a sütés közben keletkező gőz távozni tudjon.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre.
Most egy vékony tésztájú almás pitét készítettem és alacsony cukortartalommal – így az íze natúrabb lett, de a receptben a cukor mennyiségét tudod saját ízlésednek megfelelően alakítani.