Baconbe tekert rántott sajt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db tenyérnyi trappista sajt
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 3 db tojás
  • 1 ek parmezán
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A sajtokat 1-1,5 centi vastagra vágjuk és egyenként 2 szelet szalonnába csomagoljuk.

1 órára fagyasztóba tesszük. Így kisebb az esélye, hogy sütés közben kifolyik.

A tojásokat egy kiskanál sóval és 2 ek parmezánnal elkeverjük.

A lehűtött sajtszeleteket először a tojásba mártjuk, majd a zsemlemorzsába forgatjuk.

Ezt még egyszer megismételjük, figyeljünk arra, hogy a morzsa mindenhol jól fedje.

Forró bő olajban kisütjük.