Hal fasírt rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg halfilé ledarálva
  • 4 zsemle
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • só, bors, majoránna, bazsalikom
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • 1 pohár rizs

Elkészítése:

A hozzávalókból összedolgozzuk a fasírozottat, ha laza, (mert a halban sok a víz) tegyünk hozzá zsemlemorzsát, és pogácsákat formálunk belőle.

Az olajat felforrósítjuk, és a halpogácsákat lassú tűznél mindkét oldalát megsütjük.

A lábosban olajat öntünk, a lángra lángfogó karikát teszünk, bele öntjük a pohár rizst, üvegesre pirítjuk, és azzal a pohárral, 2 pohár vizet öntünk rá.

Fedőt teszünk a tetejére, mikor elfövi a levét, lezárjuk a lángot és a saját gőzében hagyjuk meg párolódni.

Tipp:

A rizs helyett más körettel is tálalhatjuk.