Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított répát sajtreszelőn lereszeljük, a petrezselymet pedig nagyon apróra vágjuk.
A húshoz hozzáadjuk a répát, a petrezselymet, a tojásokat, a fűszereket (só, bors, fokhagyma) és a zsemlemorzsát. Nagyon alaposan összegyúrjuk a masszát.
A masszából kb. 14 db golyót gyúrunk és kissé ellapítjuk. A szalonnaszeleteket kettévágjuk. Minden fasírtgolyót betekerünk a fél szalonnával úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön (kissé nyomjuk is bele a húsba).
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel pirosra sütjük (kb. 40 perc).
Nagy családi kedvencünk a fasírt. Legyen az rúdban vagy golyóban sütve. Sokféle töltelékkel kipróbáltam már, de a répa, mint alapanyag még csak most jutott eszembe. Mivel ez a zöldség egy picit édes, ezért a só mennyiségét picit megemeltem. A sütőben készítve pedig nincs olajszag a lakásban, nem kell a gáztűzhely mellett várni, míg minden golyó megpirul. A munka további részét a sütő végzi.
Kínálhatjuk hagyományos körettel, remekül illik hozzá a habos krumplipüré, de hidegtálon vagy sültes tálon is szépen mutat. Nagyszerű vendégváró fogás, mert előre is elkészíthető, hisz hidegen és melegen is finom étel.
A fasírtgolyók számát az egy csomagban lévő bacon szalonnák számához igazítjuk. Nekem 7 csík volt egy tasakban, így 14 részre osztottam a répás húst.