Zöldsaláta almával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 jégsaláta
  • 1 római saláta
  • 1 kígyóuborka
  • 3 paprika
  • 2 alma
  • 0,5 citrom leve
  • 2 ek juharszirup, vagy méz
  • 2 ek szőlőmagolaj

Elkészítése:

A jég- és római salátát megmossuk, leitatjuk a vizet róla és felcsíkozzuk. Az uborkát hosszában 4 felé vágjuk, majd a negyedeket felszeleteljük. A kicsumázott paprikát felszeleteljük.

Az alma magházát eltávolítjuk és a héjastól apróra kockázzuk. Locsoljuk meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg.

A  hozzávalókat egy nagy salátás tálba tesszük, kissé összeforgatjuk, majd meglocsoljuk juharsziruppal és szőlőmagolajjal. Átforgatjuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.