Flancos oreos túrótorta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg oreo

Csokis piskóta:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg oreo

Csokis krém:

  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg oreo

Túrós krém:

  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg oreo

Oldalára:

  • 1 dl habtejszín
  • 7 dkg étcsokoládé

Tetejére,oldalára:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg oreo keksz összezúzva vagy felaprítva

Elkészítése:

Piskóta:

Az egész tojásokat a keverőgépbe ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kb 10 perc alatt felverjük az egészet. A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és finoman beleforgatjuk a tojásba. A kekszet felaprítjuk és beleforgatjuk a masszába.

Egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral bélelünk, majd belesimítjuk a masszát. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve kihűtjük, majd két lapba vágjuk.

Csokis piskóta:

Úgy készül, mint a sima, csak belekeverjük a kakaóport is a liszttel és szódabikarbónával együtt, majd a felaprított kekszet is hozzáadjuk.

22 cm-es formában, 180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük és két lapba vágjuk.

Csokis krém:

A tejszínt felmelegítjük (csak annyira, hogy felolvadjon benne a csoki), majd beleforgatjuk az apróra tördelt csokit és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Teljesen kihűtjük, majd habverővel addig keverjük, amíg sűrű, habos krémet kapunk és belekeverjük az apróra tört kekszet.

Túrós krém:

A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót áttörjük a cukorral, majd belekeverjük a felaprított kekszet is. A tejszínbe forgatjuk a túrós krémet és alaposan elkeverjük.

Oldalára:

A tejszínt meglemegítjük, belekeverjük a csokit és addig keverjük, amíg elolvad. A kihűlt krémet habverővel felverjük. Erre fogjuk a zúzott kekszet tapasztani.

Betöltés:

Fehér piskóta, csokis krém fele, csokis piskóta, túrókrém (vegyünk ki belőle 1 ek-nyit), csokis piskóta, maradék csokis krém, majd az utolsó fehér piskóta.

A torta közepén elkenjük a túrós krémet, úgy, hogy a szélén maradjon kb 3 cm-es üres rész. A krémre zúzott kekszet szórunk. A tortát körbekenjük a tejszínes-fehércsokis krémmel, majd erre tapasztjuk a zúzott kekszet, úgy, hogy a torta alját befedje.

Az étcsokit felolvasztjuk, majd nyomózsákba töltjük esetleg nylon zacskóba, aminek a végére kis lyukat vágunk, hogy finoman rá tudjuk csorgatni a tortára.

A tetejéről kezjük, az üres résznél, ami kimaradt a torta szélén. Szépen bevonjuk a torta tetejét, majd az oldalán is végig folyatjuk a csokit. Hűtőbe tesszük dermedni pár órára.

Tipp:

Ezt a receptet csak akkor ajánlom elkészíteni, ha elegen vagytok rá! :)
Magas, tartalmas, gyönyörű és nagyon finom. Születésnapra vagy bármiféle ünnepségre kiváló desszert! :)
Saját recept.