Hozzávalók:
Piskóta:
Csokis piskóta:
Csokis krém:
Túrós krém:
Oldalára:
Tetejére,oldalára:
Elkészítése:
Az egész tojásokat a keverőgépbe ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kb 10 perc alatt felverjük az egészet. A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és finoman beleforgatjuk a tojásba. A kekszet felaprítjuk és beleforgatjuk a masszába.
Egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral bélelünk, majd belesimítjuk a masszát. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve kihűtjük, majd két lapba vágjuk.
Úgy készül, mint a sima, csak belekeverjük a kakaóport is a liszttel és szódabikarbónával együtt, majd a felaprított kekszet is hozzáadjuk.
22 cm-es formában, 180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük és két lapba vágjuk.
A tejszínt felmelegítjük (csak annyira, hogy felolvadjon benne a csoki), majd beleforgatjuk az apróra tördelt csokit és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Teljesen kihűtjük, majd habverővel addig keverjük, amíg sűrű, habos krémet kapunk és belekeverjük az apróra tört kekszet.
A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót áttörjük a cukorral, majd belekeverjük a felaprított kekszet is. A tejszínbe forgatjuk a túrós krémet és alaposan elkeverjük.
A tejszínt meglemegítjük, belekeverjük a csokit és addig keverjük, amíg elolvad. A kihűlt krémet habverővel felverjük. Erre fogjuk a zúzott kekszet tapasztani.
Fehér piskóta, csokis krém fele, csokis piskóta, túrókrém (vegyünk ki belőle 1 ek-nyit), csokis piskóta, maradék csokis krém, majd az utolsó fehér piskóta.
A torta közepén elkenjük a túrós krémet, úgy, hogy a szélén maradjon kb 3 cm-es üres rész. A krémre zúzott kekszet szórunk. A tortát körbekenjük a tejszínes-fehércsokis krémmel, majd erre tapasztjuk a zúzott kekszet, úgy, hogy a torta alját befedje.
Az étcsokit felolvasztjuk, majd nyomózsákba töltjük esetleg nylon zacskóba, aminek a végére kis lyukat vágunk, hogy finoman rá tudjuk csorgatni a tortára.
A tetejéről kezjük, az üres résznél, ami kimaradt a torta szélén. Szépen bevonjuk a torta tetejét, majd az oldalán is végig folyatjuk a csokit. Hűtőbe tesszük dermedni pár órára.
Ezt a receptet csak akkor ajánlom elkészíteni, ha elegen vagytok rá! :)
Magas, tartalmas, gyönyörű és nagyon finom. Születésnapra vagy bármiféle ünnepségre kiváló desszert! :)
Saját recept.