Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst megmossuk, a zsíros részeket levágjuk (ha szeretjük, rajta hagyhatjuk), majd a húst apró kockákra vágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát és a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
A bográcsba tesszük a zsírt, felhevítjük és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Rátesszük a lecsepegtetett húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a darált paprikát és a fűszereket. Annyi vizet öntünk rá, hogy a húst épp ellepje. Addig főzzük lefedve, amíg a hús megpuhul. Ha sok lég maradt még alatta, akkor fedő nélkül főzzük addig, amíg el nem fő.
Ma volt a meteorológiai tavasz első napja. Szépen sütött a nap, bár az árnyékban azért hűvös volt. Vendégeink voltak és az ebédet az udvaron, bográcsban készítettük. Míg a lányok az előkészületekben vettek részt, addig a fiúk ragadták magunkhoz a fakanalat. Bár a husi kicsit nehezen puhult meg, de a végeredmény egy nagyon finom, szaftos fogás lett, amihez sós vízben főtt krumplit kínáltunk és saját készítésű hordós savanyúságot.