Sertéspörkölt bográcsban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéscomb
  • 3 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 púpos ek zsír
  • 2 ek házi darált paprika
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 ek csemege paprikakrém
  • 2 tk só
  • 1 kk őrölt bors

Elkészítése:

A húst megmossuk, a zsíros részeket levágjuk (ha szeretjük, rajta hagyhatjuk), majd a húst apró kockákra vágjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát és a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.

A bográcsba tesszük a zsírt, felhevítjük és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Rátesszük a lecsepegtetett húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a darált paprikát és a fűszereket. Annyi vizet öntünk rá, hogy a húst épp ellepje. Addig főzzük lefedve, amíg a hús megpuhul. Ha sok lég maradt még alatta, akkor fedő nélkül főzzük addig, amíg el nem fő.

Tipp:

Ma volt a meteorológiai tavasz első napja. Szépen sütött a nap, bár az árnyékban azért hűvös volt. Vendégeink voltak és az ebédet az udvaron, bográcsban készítettük. Míg a lányok az előkészületekben vettek részt, addig a fiúk ragadták magunkhoz a fakanalat. Bár a husi kicsit nehezen puhult meg, de a végeredmény egy nagyon finom, szaftos fogás lett, amihez sós vízben főtt krumplit kínáltunk és saját készítésű hordós savanyúságot.