Foltos mákos-répás süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg margarin
  • 34 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8 tojás
  • 2 narancs reszelt héja és leve
  • 50 dkg sárgarépa
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg darált mák
  • 2 csomag sütőpor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.

A megtisztított répákat a sajtreszelő kisebbik lyukán lereszeljük.

A puha vajat a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és mindegyikkel jól elkeverjük. Beletesszük a narancs lereszelt héját és levét, majd a sütőporral elkevert lisztet is, és ezekkel is kikeverjük. Beleforgatjuk a lereszelt répát, majd óvatosan a felvert tojáshabot.

Egy nagy méretű, peremes tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a massza 2/3 részét. A maradék 1/3 rész tésztűba keverjük bele a darált mákot, és foltokban tegyük rá a tepsiben lévő masszára.

Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba).

Tetejét vaníliás porcukorral szórjuk meg, és pogácsa szaggatóval (vagy pohárral) szaggassunk belőle kifliket.

Tipp:

Mióta kipróbáltam ezt a sütit nagy kedvenc lett.Nagyon finom könnyű, puha, nem túl édes. Nem kell megijedni a répától, nem lehet kiérezni benne, sőt finom szaftossá teszi a süteményt.