Hamis majonézes zöldborsó rántott hallal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • 1 csomó újhagyma
  • 2 pohár tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk mustár
  • 1 tk méz
  • 0,5 dl száraz fehér bor
  • őrölt fehér bors
  • 80 dkg panírozott tengeri hal, fagyasztott

Elkészítése:

A borsót enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Hagyjuk kihűlni.

A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, a citromlével, a mustárral, a mézzel és a borral. Sózzuk, borsozzuk és jól kikeverjük.

Az újhagymát a zöldjével együtt apróra vágjuk és a borsóval együtt a tejfölös öntethez adjuk. Átforgatjuk, hogy az öntet mindenhol érje a borsót, majd hűtőbe tesszük.

A halat fagyott állapotban bő, forró olajban kisütjük és a jól behűtött majonézes borsóval kínáljuk.