Hozzávalók:
Bundához:
Elkészítése:
A tojást a csipet sóval és a liszttel és a tejszín fokozatos hozzáadásával csomómentesre keverjük.
Az almákat megpucoljuk és magházukat eltávolítjuk. Kb. fél cm szeletekre felvágjuk.
Olajat forrósítunk. Az almakarikákat először lisztbe forgatjuk, majd a masszába mártjuk és a forró olajban közepes lángon szép világosra sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral (vagy fahéjas porcukorral) meghintve kínáljuk.
Ha van otthon pár fonnyadtabb alma, amit már nem kívánkozik elfogyasztani, akkor célszerű egy finom kis ebéd utáni desszertet készíteni belőle. Egy dologra érdemes figyelni, hogy ha mérsékelt lángon sütjük, akkor hajlamos megszívni magát olajjal.