Édes-savanyú csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • őrölt bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vörös hagyma
  • 2 kaliforniai paprika (1 piros, 1 zöld)
  • 1 doboz darabolt ananász konzerv
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom

Elkészítése:

A húst alaposan megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd kockákra vágjuk.

A paprikákat felcsíkozzuk, a hagymát karikára szeljük.

Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, rádobjuk a csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítjuk, majd fedő alatt kissé pároljuk.

Rádobjuk a hagymakarikákat és a paprikát és roppanósra sütjük. Hozzáöntjük az ananászkonzervet (levével együtt!) és a sűrített paradicsomot. Elkeverjük, összeforraljuk és tálaljuk.

Rizzsel kínáljuk.