Hentes tokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg lapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg füstölt húsos szalonna
  • 150 g paradicsompüré
  • 3-4 db ecetes csemege uborka
  • alaplé (húsleves)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 2 ek házi sertészsír

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, rádobjuk a szalonnakockákat és a vöröshagymát.

A húst alaposan megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A serpenyőbe dobjuk és fehéredésig pirítjuk, majd addig főzzük, amíg az összes lé el nem párolog. Ekkor felöntjük alaplével, sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Lefedjük, és teljesen puhára főzzük. (Ha szükséges, pótoljuk az alaplevet.)

Amikor megpuhult a hús, hozzákeverjük a paradicsompürét és a felcsíkozott uborkát. További 10 percet főzzük, majd a kívánt körettel tálaljuk.