Hozzávalók:
Házi mascarpone hozzávalói:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Egy szűrőbe helyezzünk dupla tüll anyagot. A joghurtot az olajjal és a tejszínnel keverjük el, tegyük bele a kibélelt szűrőbe, és egy éjszaka alatt hagyjuk lecsepegni. A fennmaradt krémet használjuk a továbbiakban.
A tojássárgákat 3 ek porcukorral fehéredésig keverjük. A puha vajat a maradék 2 ek porcukorral és a mandula eszenciával kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojássárgájához, és jól elkeverjük.
Az elkészült mascarponéhez hozzáadjuk, és csomómentesre elkeverjük. Egy nagyobb (pl. jénai) tál aljára kenünk egy keveset a krémből. A babapiskótákat egyenként megmártjuk a tejes kávéban egy pillanatra, és a tálba sorakoztatjuk. Ráhalmozzuk a krémet, majd kakaóporral meghintjük. Behűtve tálaljuk.
Ha kisebb tálat használunk, 2 réteget is készíthetünk a piskótából és a krémből.
Ha lágy lenne a krém, 1 ek expressz zselatint keverhetünk bele.
Laktózmentesen étkezik a nagylány unokám, így igyekszem neki mindent beszerezni, ha én főzök. Sajnos laktózmentes mascarponéval még nem találkoztam, de ő nagyon vágyott rá és a tiramisura is. Kénytelen voltam megtanulni az elkészítését.