Laktózmentes tiramisu házi mascarponéval

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Házi mascarpone hozzávalói:

  • 5 dl laktózmentes natúr joghurt
  • 0,5 dl laktózmentes tejszín
  • 2 ek olívaolaj

Krémhez:

  • a kész mascarpone
  • 5 ek porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg laktózmentes vaj
  • 1 ek mandula eszencia
  • 1 dl fekete kávé kevés laktózmentes tejjel elkeverve
  • 1 csomag babapiskóta

Tetejére:

  • 1 ek kakaópor

Elkészítése:

Egy szűrőbe helyezzünk dupla tüll anyagot. A joghurtot az olajjal és a tejszínnel keverjük el, tegyük bele a kibélelt szűrőbe, és egy éjszaka alatt hagyjuk lecsepegni. A fennmaradt krémet használjuk a továbbiakban.

A tojássárgákat 3 ek porcukorral fehéredésig keverjük. A puha vajat a maradék 2 ek porcukorral és a mandula eszenciával kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojássárgájához, és jól elkeverjük.

Az elkészült mascarponéhez hozzáadjuk, és csomómentesre elkeverjük. Egy nagyobb (pl. jénai) tál aljára kenünk egy keveset a krémből. A babapiskótákat egyenként megmártjuk a tejes kávéban egy pillanatra, és a tálba sorakoztatjuk. Ráhalmozzuk a krémet, majd kakaóporral meghintjük. Behűtve tálaljuk.

Tipp:

Ha kisebb tálat használunk, 2 réteget is készíthetünk a piskótából és a krémből.

Ha lágy lenne a krém, 1 ek expressz zselatint keverhetünk bele.

Laktózmentesen étkezik a nagylány unokám, így igyekszem neki mindent beszerezni, ha én főzök. Sajnos laktózmentes mascarponéval még nem találkoztam, de ő nagyon vágyott rá és a tiramisura is. Kénytelen voltam megtanulni az elkészítését.