Rántott halfilé fokhagymás brokkolival és kelbimbóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg panírozott tengeri hal (fagyasztott)
  • 50 dkg brokkoli (friss, vagy fagyasztott)
  • 50 dkg kelbimbó (friss, vagy fagyasztott)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek olívaolaj, vagy vaj

Elkészítése:

A halat kiolvasztás nélkül forró olajban arany színűre sütjük.

A brokkolit rózsáira szedjük, a kelbimbót megtisztítjuk. (Ha fagyasztott zöldségekkel dolgozunk, akkor felolvasztás nélkül használjuk.)

Egy serpenyőben olajat (vagy vajat) hevítünk, rádobjuk a zöldségeket, átforgatjuk. Zúzott fokhagymával, pici sóval ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk.

A párolt zöldségekkel kínáljuk a halat.