Békebeli hókifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg zsír
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 50 dkg liszt

Töltelék:

  • 10 dkg mák (vagy mogyoró, dió, mandula)
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 dl tej
  • citromhéj
  • baracklekvár

Továbbá:

  • 15 dkg porcukor

Elkészítése:

Tészta készítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a liszttel. A zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, és rugalmas tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük kb. 1 órára. Közben elkészítjük a tölteléket.

Töltelék készítése:

A darált mákot elkeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal, majd ráöntjük a forró tejet. Jól elkeverjük, végül baracklekvárt adunk hozzá, hogy összeálljon a töltelék. (Készíthetjük más fajta lekvárral is.)

Összeállítás:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tésztát picit hagyjuk szobahőmérsékleten puhulni, majd lisztezett munkalapon nyújtsuk vékonyra (kb. 3 mm). Egy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a tésztából a köröket. Mindegyik kört töltsük meg töltelékkel, majd hajtsuk félbe óvatosan, hogy a töltelék ne szökjön ki. Kicsit nyomkodjuk össze a tészta széleit, majd helyezzük a kifliket sütőpapírral bélelt tepsire.

A már forró sütőbe tolva kb. 15 perc alatt süssük szép világosra. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert száraz lesz!

Még forrón forgassuk meg mindegyiket porcukorban.