Vese-velő gazdagon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertés lapocka
  • 2 db vese
  • 25 dkg velő
  • 1 ek zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 tk piros paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 tk házi paprikakrém

Elkészítése:

A veséről távolítsuk el az ereket előző nap, szeleteljük vékonyra, és áztassuk be ecetes vízbe, amit párszor cseréljünk le alatta.

A velőt hártyázzuk le, és mossuk meg alaposan.

A lapockát mossuk meg, és kockázzuk fel, a vöröshagymát vágjuk apróra.

Kevés zsíron dinszteljük meg a hagymát, majd szórjuk meg pirospaprikával, gyors mozdulatokkal keverjük el, és öntsük fel egy kevés vízzel. Adjuk hozzá a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint paprikakrémmel és fokhagymával ízesítsük. Fedjük le, és süssük szinte készre.

Amikor majdnem kész, adjuk hozzá a vsét, ezzel süssük készre az ételt (kb. 10 perc), majd beletesszük a velőt, és pár perc alatt, óvatosan átforgatva készre sütjük.

Tipp:

Finom, apró nokedlit szaggattam köretnek, és házi savanyúsággal fogyasztottuk.