Egyszerű fokhagymás karajszeletek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csontozott sertéskaraj szeletelve
  • őrölt bors
  • 1 kisebb fej fokhagyma
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A hússzeleteket zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük mindkét oldalán, majd sózzuk és borsozzuk.

Egy hőálló tálba olajat öntünk, és belesorakoztatjuk a hússzeleteket. Fóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben puhára sütjük (kb. 50 perc), majd levesszük a fóliát, és kissé rápirítunk, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!

Csodálatosan porhanyós lesz a végeredmény.

Bármilyen körettel, vagy akár hidegen, salátával is kínálhatjuk.