Tepsis pulykacomb darabok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg pulykacombfilé
  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg bacon (szeletelt)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek szárnyas grillfűszer keverék
  • olaj

Elkészítése:

A húst felszeleteljük. A krumplit meghámozzuk, és kb. centis karikára vágjuk.

Egy kb. 38 x 30 cm-es tepsi alját kirakjuk a szeletelt baconnel. A krumplikarikákat 2 sorban rátesszük, mindegyik sort megsózzuk.

A hússzeletekkel befedjük a krumplit. Meglocsoljuk olajjal, megszórjuk a szárnyas fűszerkeverékkel és fokhagymaszeletekkel.

Alufóliával lefedve 200 fokon kb. 50 percet sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát, és addig sütjük, míg megpirul a teteje.

Párolt lila káposztával tálaltam.